Šiloturist/ Šilo & Baška

1 2 3 4 5 6 7 8
Nalazite se ovdje » Početna » Baška » Gastronomija

Gastronomija


Najčešće u legendama ima i pokoje zrnce istine. Jedna od njih vezana za ovaj naš kraj, govori kako su upravo sa Krka u davna vremena na daleki put Rima putovali naši janjci da bi krasili trpeze i uljepšavali ugođaj svečanosti velikih gurmana Nerona i Lukula. A bilo je to mnogo prije pojave turizma.

Specijaliteti bazirani na namirnicama iz mora, jela pripremljena po starim receptima uz jaku zastupljenost lokalnih aromatičnih trava i začinskog bilja, osnovne su značajke kuhinje koja se nudi u našim restoranima.Krčka janjetina je priznat hrvatski proizvod, zdrava hrana, jer ovce žive na otvorenom prostoru i pasu raznoliko aromatično i začinsko bilje.
Krčki sir, rađen od mlijeka ovih ovaca izvanredna je poslastica kojom možete započeti i završiti obrok. Pršut, s nekoliko puntarskih maslina i pogača neizostavni su na našim jelovnicima.
Kvarnerski škampi i riba nadaleko su poznati po svojoj prehrambenoj vrijednosti i ukusu a pripremljeni su na jednostavan način s maslinovim uljem, prava su poslastica za poznavatelje dobre kuhinje.
Šurlice s gulašom od janjetine, brudet s palentom, domaće lazanje sa slanom ribom, kozlić na padelu s blitvom i bobom su samo neka tradicionalna jela koja se mogu naći u našoj ponudi.