Šiloturist/ Šilo & Baška

1 2 3 4 5 6 7 8

Tajne "Biserujke", "Lokvarke" i "Vrela"


Ukoliko želite u jednom ili više dana upoznati naše tri otvorene špilje za razgled, omogućit ćemo vam uz stručno vodstvo  svoje želje i realizirate. Špilje Biserujka, Lokvarka i Vrelo uz stručno vodstvo, otkrit će vam svoje tajne.


Za sve one koji su zaljubljenici špilja ili za one koji žele nešto više naučiti o Kvarnerskim  špiljama nudimo aranžman gdje ćete uz stručno vodstvo upoznati ljepote i tajne tri najinteresantnije špilje na području Kvarnera i Gorskog kotara. Špilja biserujka nalazi se na otoku Krku i pojedinačno je jedna od najposjećenijih u Hrvatskoj iako je dugačka samo stotinjak metara. Špilje Lokvarka i Vrelo nalaze se u Gorskom kotaru i puno su veće od špilje Biserujka. Paket aranžmanom posjetiocu se pruža prilika ne samo da upozna sve tri špilje, već i da osjeti raznolikosti krajobrazba našeg podneblja. Ciljana grupa  su osim izdividualaca stručnjaci speolozi i zaljubljenici ljepota naših špilja.

Raspored sadržaja/aktivnosti izleta, ture, odnosno paket aranžmana i drugi podaci o organizaciji

Aranžđman je moguće organizirati u trajanju od tri do četiri  dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:

1. dan: dolazak u Šilo, večera u konobi sa domaćim specijalitetima, noćenje.
2. dan: u jutarnjim satima odlazak vozilom do špilje Vrelo. nakon razgleda špilje Vrelo, odlazi se u razgled špilje Lokvarka. Nakon završetka razgleda špilja povratak na Krk, večera, noćenje.
3. dan: odlazak iz Šila brodicom do uvale Slivanjska, od koje pješke po poučnoj stazi stižemo do špilje Biserujka. Nakon razgleda špilje, vraćamo se do broda šetajući se drugim dijelom poučne staze. Po ukrcaju na brod,  vraćamo se u Šilo uz panoramski razgled obale otoka.

Paket aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 20 osoba.  Izlet  se može produžiti do 4 dana. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući, što znači ovisno o veličini grupe može se prilagoditi kompletan program.