Šiloturist/ Šilo & Baška

1 2 3 4 5 6 7 8
Nalazite se ovdje » Početna » Baška » Plaže

Plaže u Baški i okolici


Baška obiluje sa tridesetak šljunčanih plaža koje su pristupačne za kupače svih uzrasta, a do njih se može doći pješice ili barkom. Ipak, najveća i jedna od najljepših je bašćanska "Vela plaža" koja se nalazi u centru mjesta, okružena mnogobrojnim lokalima, restaurantima, pizzerijama, caffe barovima, hotelima, privatnim apartmanima za smještaj i drugim sadržajima koji čine sastavni dio ponude mjesta."Vela plaža" je prirodna šljunčana plaža, duga 1800 m, može primiti nekoliko tisuća kupača. Posebno je pogodna za djecu i neplivače. Na bašćanskoj "Veloj plaži" vijori se od 1999. godine i europska Plava zastava koja je i danas zaštitni znak Baške kao dokaz visoke kakvoće i standarda plaže.

Plava zastava za plažu dodijeljena je od europske zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Fondation for Enviromental Education in Europe - Feee, a simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš, čistoću mora i obale, te opremljenost, uređenost plaže uz razrađen sustav gospodarenja tim područjem.

Na plaži je omogućeno iznamljivanje pedalina, daski za jedrenje, suncobrana, ležaljki i ostalih plažnih rekvizita potrebnih za ugodan odmor. Upravo su plaže potaknule razvoj turizma u Baški i to daleke 1908. godine, kada je službeno otvoreno prvo kupalište na otoku Krku. Danas je namjena plaže ista, kao i u prethodnom stoljeću , ali sada uz sadržaje koje svakom posjetitelju omogućuje siguran i bezbrižan boravak na njoj.